Fullriver Europe trekt naar Technologiehuis Mol

Fullriver EuropeFullriver Europe heeft zijn intrek genomen in het Technologiehuis Mol. Van daaruit wil het bedrijf Europa bedienen met onderhoudsvrije batterijen met AGM- en GEL-technologie.

“Fullriver Europe, gespecialiseerd in batterijen voor industrieel gebruik, werd opgericht als een divisie van het familiebedrijf Emrol in Malle”, vertelt zaakvoerder Bob Backx. “Om in de toekomst verder te kunnen groeien en Europa beter te kunnen bedienen, hadden we nood aan een eigen kantoorruimte en magazijn.” Die nieuwe vestiging werd gevonden in het Technologiehuis in Mol. Het magazijn bevindt zich in Olen.

Vlakbij Vito
“We zijn bezig met projecten rond de opslag van energie samen met de Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek (Vito), gelegen vlak naast het Technologiehuis in Mol. Op een bepaalde dag kwam ter sprake dat er in het Technologiehuis nog kantoorruimte vrij was. We zijn meteen een kijkje gaan nemen. De locatie is voor ons ideaal. De dienstverlening is zeer uitgebreid en bovendien wordt er in het gebouw veel belang gehecht aan milieu en energie, wat perfect in ons plaatje past. Ook wij besteden veel aandacht aan duurzaamheid. Zo zijn onze batterijen gesloten, waardoor er praktisch geen gas ontsnapt, zijn ze onderhoudsvrij, kunnen ze een grote laadstroom verwerken en zijn ze bovendien 100% recycleerbaar.”

De batterijen van Fullriver worden in China geproduceerd en zijn uiterst geschikt voor deep cycle toepassingen, waarbij herhaaldelijke diepe ontlading van de batterijen wordt gevergd, zoals poetsmachines, rolstoelen en scooters, golfcarts & -caddies, hoogwerkers, elektrische voertuigen, vrachtwagens, mobilhomes & caravans en de markt van energie en energieopslag.