Als 1 van de eersten in ons land heeft Stijn Janssens van Full Vision Studio in Herentals geïnvesteerd in een 360°-videocamera. Die stelt hem in staat om de kijker een totaalbeeld te geven. “Bedrijven kunnen er heel interactieve dingen mee doen”, vertelt hij.

Stijn Janssens ging meteen na zijn studies van start met zijn eigen full-service video agency. 2 jaar geleden was hij Starter van de Week op Made in Kempen. “Het wordt steeds drukker en drukker, met ups en downs weliswaar zoals in elk bedrijf”, blikt hij terug op zijn beginperiode. “Bij momenten is het zo druk dat ik freelancers mee moet inschakelen om klanten tijdig te kunnen leveren.”

Bewegende beelden
Met Full Vision Studio bedient hij in hoofdzaak bedrijven: bedrijfsvideo’s, reclamespots, instructiefilmpjes, enz. Nieuw in het aanbod is de 360°-video. “Met een camera met 2 lenzen filmen we in elke richting. De kijker kan dan door zijn smartphone te draaien of de muis van zijn computer te bewegen, in elke richting kijken. Het is te vergelijken met 360°-fotografie, maar dan met bewegende beelden.”

De eerste testen met het nieuwe toestel zijn gebeurd. Hij filmde het interieur van auto’s, een woning, een winkelinrichting, een aardappelschuur,… “De periode van testen is nu voorbij en ik heb mijn eerste echte opdrachten achter de rug.” Naast 360°-video biedt hij sinds kort ook 360°-fotografie aan, zo ook bedrijfsfotografie in het algemeen.