Frietwagen versterkt vloot rijdende taps café Welkom

frituurcafewelkom(website)1De immer ondernemende Jo Helsen van café Welkom in Noorderwijk (Herentals) heeft zijn wagenpark vol opgesmukte Volkswagenbusjes uitgebreid met een nieuw exemplaar. Naast zijn rijdende tapwagens biedt hij klanten nu ook de mogelijkheid aan om zijn Frituurwagen Welkom in te huren.

Wie de vloot bestelwagentjes van café Welkom in zijn gezichtsveld krijgt, wordt onherroepelijk overmand door een gevoel van nostalgie. De oude Volkswagen T1-busjes met de kenmerkende plat afgeronde snuit en het grote VW-logo als een opvallende neus in het midden ontlokken telkens een brede glimlach. Kroegbaas Jo Helsen bouwde de voorbije jaren verschillende van die voertuigen om voor een nieuwe functie: naast uitgebouwde kampeerwagens maakte hij ook een rijdende caféwagen, een frisdrank- en koffiebus en een materiaalvervoerder.

De nieuwste aanwinst is een heuse frietwagen. In de opbouw op het achterstuk van de bestelwagen is een complete friteuse met drie verschillende bakstellen geïntegreerd. “We verhuren de frituurwagen voor feestjes of om op locatie de lekkerste frietjes en frituurhapjes te komen bakken”, legt Jo Helsen uit. “Die serveren we in de typische Belgische puntzak. Voor dergelijke evenementen hanteren we verschillende formules. Naast een vaste kost rekenen we een prijs per persoon aan, die afhangt van de gekozen à volonté-formule.”

De in het oog springende frietwagen kent al heel wat succes, want onlangs tufte het busje naar het Vlaams-Brabantse Blanden om een feestje op te vrolijken. Maar met verre afstanden heeft Jo Helsen bakken ervaring, want eerder deze zomer trok hij met drie VW-busjes en caravans voor de vijfde keer naar Frankrijk om er de volledige Tour de France met zijn gezellige tapwagens te versterken. Eerder ging het ook al richting Spanje en Marokko.