Franse aandelenhuis Kepler-Ceuvreux bestormt Vlaamse markt

arlis investmentsHet Franse aandelenhuis Kepler Cheuvreux, het grootste onafhankelijke aandelenhuis in Europa, richt zijn pijlen op Vlaanderen. Voortaan worden innovatieve en transparante tak 23 beleggingsproducten aangeboden aan makelaars in Vlaanderen via het AIK-platform. Dat is een samenwerking tussen Arlis Investments uit Turnhout en Mortsel en het Franse aandelenhuis Kepler-Cheuvreux. “De Vlamingen hebben een recordbedrag staan op de klassieke spaarrekeningen,” zegt Bart Callens van Kepler Cheuvreux. “Toch zijn ze zich meer en meer bewust dat dit niet de goede manier is om hun geld ook effectief te laten opbrengen. Van het beperkte rendement op een spaarboekje vandaag schiet na inflatie immers nauwelijks nog iets over. Geen saaie of inspiratieloze producten bij ons, maar heel gerichte en transparante producten die aangepast zijn aan de huidige economische context en die steeds op onafhankelijke fundamentele research zijn gebaseerd.”

Han Coppens, gedelegeerd bestuurder van de AIK-group bevestigt: “De beleggings- en spaarmarkt is radicaal veranderd en dat vraagt om een andere aanpak. De belegger is niet ongevoelig gebleven voor de recente stijging van de aandelenmarkten, maar  we merken wel dat de Vlamingen veel selectiever geworden zijn. Blindelings de BEL-20 index of de zogenaamde goede  huisvaderaandelen kopen, zoals dat voorheen het geval was (bijvoorbeeld bankaandelen), is duidelijk niet meer aan de orde. De belegger is vandaag terecht kritischer geworden en is meer dan ooit op zoek naar beleggingen die een echte meerwaarde bieden aan zijn portefeuille. Met AIK bieden we hier een antwoord op via tak 23 beleggingen die op gezonde en logische economische fundamenten zijn gebaseerd, die begrijpbaar en transparant zijn en die effectief een meerwaarde kunnen bieden anno 2013.”

“De interesse voor onze vernieuwende aanpak binnen de verzekeringswereld is inderdaad enorm groot”, concludeert Han Coppens. “De reacties van de makelaars zijn heel enthousiast en ze verwelkomen AIK met open armen als een echte verademing binnen de huidige getormenteerde financiële sector.”

Verwant en interessant: