Frans Lievens laat hobby uitgroeien tot De Motomakelaar

motomakelaar-frans-lievensDe Motomakelaar is een uniek concept dat op zowel kopers als verkopers van moto’s en toebehoren gericht is. Het concept van De Motomakelaar werd ontwikkeld door Frans Lievens. “Ik ben zelf een fervent motoliefhebber en probeer nu van mijn hobby, of beter gezegd passie, mijn broodwinning te maken”, vertelt Lievens. Hij wil met De Motomakelaar een antwoord bieden op de noden die bij vele motorijders leven. “Als motorijder maak je verschillende stadia door”, meent Frans. “Afhankelijk van leeftijd en rijervaring heb je andere wensen. Telkens je moto verkopen en een nieuwe kopen is een belemmering op optimaal te kunnen genieten van het motorijden.”

Wie zijn moto wil verkopen, kan deze tentoonstellen in de ruime showroom en promoten via de website van De Motomakelaar. “Ik plaats de moto uitgebreid op het internet via gespecialiseerde websites en mijn eigen website”, legt Frans Lievens het systeem uit. De moto wordt mooi opgepoetst, er worden professionele foto’s van gemaakt en het hele proces van het ontvangen van geïnteresseerde bezoekers tot de eigenlijke verkoop en betaling gebeurt door mij.” Als koper heb je keuze uit een ruim aanbod van geselecteerde jonge, ongeval vrije moto’s aan een lagere prijs dan bij een dealer.

De toonzaal is gelegen aan de Larumseweg 51 in Geel,  vooraan bij Lievens woondecoratie. “Ik had daarvoor een kunstgalerie, maar die was door de crisis niet echt meer rendabel te noemen. Dus kwam die ruimte vrij om er dan moto’s te kunnen tentoonstellen.” De interesse voor De Motomakelaar is verrassend groot. “Ik ben nog maar een goede maand gestart, maar de eerste verkopen zijn inmiddels gesloten en er is heel wat interesse.”