Kempense ondernemingen ontvangen charter

MVO-charterTijdens een academische zitting in het Mechelse Technopolis kregen gisteren maandag in totaal 35 Antwerpse bedrijven uit handen van gedeputeerde provincie Antwerpen Rik Röttger hun MVO/Milieuchartercertificaat provincie Antwerpen.

De deelnemende bedrijven engageerden zich in 2013 om te werken rond maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Door in te stappen in het traject van het MVO/Milieucharter verbinden de deelnemers er zich toe om – naast te voldoen aan de wettelijke verplichtingen – een aantal extra initiatieven te nemen die verder gaan dan de wetgeving. Voor het Milieucharter zijn dit drie actiepunten, voor het MVO-charter moeten de deelnemers drie milieuacties, twee acties onder het thema mens en één actiepunt onder het thema maatschappij invullen. In ruil voor dit engagement ontvangen de bedrijven het MVO/Milieucharter provincie Antwerpen. Dit certificaat is in de eerste plaats een prachtig uithangbord voor de deelnemers. Maar daarnaast geeft het traject de laureaten ook een voorsprong op niet-deelnemende bedrijven én toegang tot een aantal subsidiekanalen.

Het traject werd voor de dertiende keer door Voka – Kamers van Koophandel Kempen en Mechelen, in samenwerking met het provinciebestuur Antwerpen, georganiseerd. De meerderheid (27) van de bedrijven kozen voor het MVO-charter, een dertiental voor het Milieucharter. In de Kempen kiest de overgrote meerderheid van de deelnemers voor het MVO-charter.

De deelnemers vanuit onze Kempen (aangepast):