Franky nv, dat behoort tot de Willy Naessens Food Group, heeft de nv Louis Van Baelen uit Dessel overgenomen. Beide bedrijven zijn actief in dezelfde sector, namelijk de levering van charcuterie en aanverwanten aan slagers, winkels en traiteurs. “We waren op zoek naar een vestiging in de streek voor een betere bediening van onze klanten in Antwerpen, de Kempen en Limburg”, zegt CEO Ivan Speleers van Franky.

Vleeswaren Louis Van Baelen werd in 1959 opgericht door Madeleine en Louis Van Baelen. In 2009 verhuisde het bedrijf, dat intussen wordt geleid door de zonen Dirk en Danny, naar de huidige vestiging op Stenehei in Dessel.

“We wilden meer voet aan de grond krijgen in deze regio”, vertelt Ivan Speleers. “Ofwel gingen we zelf een gebouw neerzetten, ofwel een bedrijf overnemen. Het is dat 2de geworden. Nu hebben we niet alleen een gebouw maar ook de juiste mensen, het belangrijkste binnen een bedrijf. Onze filosofie sluit goed aan. We zijn beide familiebedrijven.”

Hub voor deze regio
Alle 12 medewerkers van Louis Van Baelen worden mee overgenomen en ook Dirk en Danny Van Baelen blijven in functie. “We willen van het bedrijf een hub maken”, legt Speleers uit. “’s Nachts willen we vanuit ons distributiecentrum in Wortegem met grote vrachtwagens naar Dessel rijden en daarna met kleinere wagens onze klanten bevoorraden. We worden tot deze werkwijze gedwongen door de verkeersproblemen rond Antwerpen. Die beletten dat we doorgroeiden aan deze kant van het land.” Het bedrijf heeft al een soortgelijke hub in Huizingen.

De CEO van Franky wil zijn Kempense vestiging verder doen groeien. “We verwachten over een aantal maanden zo’n 5 mensen extra in dienst te zullen nemen.”

Franky heeft zo’n 150 mensen in dienst en die realiseren dit jaar een omzet van zo’n 75 miljoen. Voor Louis Van Baelen ligt de omzet bij de 7 miljoen euro.