Broeder Danny (abdij Postel) en Jos Franken (Franken Agro).

Broeder Danny (abdij Postel) en Jos Franken (Franken Agro).

Bij Franken Agro in Mol-Postel is vanmiddag de Postelse Kaaskroket voorgesteld. Dat is een verse kroket op basis van Postelkaas, een erkend streekproduct dat binnen de muren van de abdij van Postel wordt gemaakt. De Postelse Kaaskroket wordt gelanceerd onder het label ‘Fresh from the Farm’.

“Deze kaaskroket is er gekomen op vraag van een retailklant”, vertelt Jos Franken van Franken Agro, die het bedrijf leidt met zijn echtgenote en drie kinderen. “We hebben sinds kort verse aardappel-, garnaal- en kaaskroketten in het gamma en een klant vroeg of we ook een kroket met Postelkaas konden leveren. We onderhouden al lang goede contacten met de abdij en stelden de vraag aan hen, waarop een positief antwoord kwam.” Franken Agro laat de kroketten bij een collega-bedrijf uit de agrosector produceren, maar neemt de commercialisering voor zijn rekening.

Jong belegen
“Voor de kaaskroket namen we een jong belegen kaas van zo’n 3 maanden oud”, zegt broeder Danny, de verantwoordelijke voor de kaasmakerij in de abdij van Postel. “Die heeft een mooie smaak maar is niet te uitgesproken.” De abdij produceert jaarlijks 200 ton kaas in een 8-tal variëteiten. “We ontwikkelen ook een gamma seizoenskazen. Afgelopen najaar was dat een truffelkaas en momenteel produceren we voor Colruyt een selderkaas”, aldus nog de kaasmaker. De Postelse Kaaskroket wordt vanaf deze week aangeboden aan potentiële klanten.

Franken Agro deponeerde een jaar geleden ook de naam Postelgras, waarmee het fijngesneden frieten op de markt brengt. Via distributeur Distrego levert het bedrijf aan een 25-tal grootwarenhuizen in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en verder aan restaurants, cateringbedrijven, enz. “De filosofie dat verse groenten en frieten ook aangeleverd en verkocht kunnen worden zonder bewaarmiddelen, is één die gevolgd wordt door het grote publiek. Wij zijn er dan ook erg trots op dat wij als landbouwbedrijf er in slagen om de korte keten volledig rond te maken”, besluit Niels Stilman van Franken Agro.