frakoKeuken- en interieurbouwer Frako in Weelde heeft een verbouwingsprogramma afgerond dat een volledig jaar in beslag nam. De voorgevel werd anderhalve meter vooruit geplaatst, de showroom volledig heringericht, de bureauruimtes vernieuwd, zo ook de refter en de kleedkamers. “Zonder 1 dag te moeten sluiten”, benadrukt Joost Michielsen, verkoper bij Frako.

De verbouwingswerken waren ingrijpend. Vooraleer de vorige buitengevel werd afgebroken, werd een nieuwe opgetrokken die anderhalve meter naar voor werd geplaatst. Vervolgens kwam de showroom aan de beurt. “Dat verliep in twee fases. Eerst werd de ene helft uitgebroken en een nieuwe vloer, plafond, elektriciteit en verlichting gestoken, met aandacht voor isolatie, nadien de andere helft. ”

Levende toonzaal
Vervolgens kwamen de kantoren op de benedenverdieping aan de beurt. Die werden geïntegreerd in de showroom volgens het concept van de levende toonzaal. “Daarmee tonen we dat we via ons zusterbedrijf Officer ook kantoorinrichtingen doen”, verduidelijkt Joost Michielsen. Na de kantoren beneden volgden de bureaus op de eerste verdieping, samen goed voor 20 collega’s. Ook de refter, de lockers en de kleedkamers voor de medewerkers kregen een grondige facelift, met aandacht voor een aangename omgeving om te werken.

De showroom biedt nu een blik op het totale programma van de Frako-vakmensen en -interieurarchitecten. Keukens blijven een belangrijke activiteit, maar de focus verschuift naar het volledige interieurpakket waarbij het bedrijf zijn vaardigheden en mogelijkheden toont op het gebied van badkamers, dressings, bureau-inrichting, deuren, buitenkeuken, e.d. En dat alles met slechts één aanspreekpunt.