Flux Energy draait de rollen om

flux energyHet energieadviesbureau Flux Energy uit Turnhout stapt met een nieuwe benadering naar de markt waarmee het beweert uniek te zijn in België. “We bezorgen de klant eerst een gratis analyse van de offerte, contract of factuur en pas daarna beslist die over een verdere samenwerking met ons”, zegt managing director Kris Belmans.

“Energiecontracten lijken soms in een vreemde taal opgesteld en tarieven zijn niet altijd wat ze lijken”, zegt Kris Belmans “Een onafhankelijke energieconsultant inhuren is dan de oplossing. Het probleem is echter dat de klant altijd eerst moet betalen vooraleer een eventuele winst te zien. Wij draaien de rollen om. We tonen eerst aan hoe en hoeveel er kan worden bespaard en weet de klant meteen of het energiecontract marktconform is. Pas daarna kiest hij voor een samenwerking.”

Pijnpunten
Flux Energy specialiseert zich in de aankoop van elektriciteit en aardgas en de verkoop van lokaal geproduceerde energie, denk zonnepanelen, windmolens, WKK-installaties en biomassa. Oprichter Kris Belmans heeft 15 jaar ervaring in de sector. “Dankzij de jarenlange ervaring kunnen we snel de pijnpunten blootleggen. Als onafhankelijke partij ontleedt Flux Energy het energiecontract en toetst dat aan diverse parameters. Onze analyse maakt het energiecontract leesbaar en met onze aanbevelingen weet de klant waarvoor hij kiest.”