Florence Maes nieuwe projectmanager bij Huis voor Creativiteit

Florence MaesFlorence Maes is de kersverse projectmanager bij het SPK-team Economische Innovatie. Zij gaat mee de projecten rond creativiteit en creatief ondernemerschap opvolgen, zoals het Huis voor Creativiteit. Daarnaast zal zij samen met het team focussen op groeibegeleiding bij KMO’s, zoals TANGO en de Gazellesprong. 

Florence is net 24 geworden en afkomstig uit Mol. Zij studeerde filosofie in Antwerpen en maakte een thesis rond ethiek en kunstfotografie, onder begeleiding van prof. Lemmens, een autoriteit op vlak van moraalfilosofie. „Het kritische kunnen denken over mens en maatschappij vond ik heel erg boeiend, maar ik wilde dit concreet kunnen toepassen. Mijn vader is HR-consultant en raadde me aan om mijn licht op te steken bij de Antwerp Management School. De opleiding HR-Management bij Prof. Peggy Prins leek me een fantastische aanvulling.”

„Het werd een topjaar, want ik leerde niet alleen over de verschillende aspecten van HR. Ik kwam er in contact met instellingen, waaronder Flanders DC. Als eindwerk schreef ik samen met Caroline Michel een project voor Select HR rond talenten en persoonlijke ontwikkeling. Na een eerste korte werkervaring zag ik enkele maanden later de vacature bij SPK en stelde ik mijn kandidatuur. Ik heb altijd al graag ondersteuning willen bieden aan creatievelingen, en binnen het Huis voor Creativiteit kan dit. Ik ontdek niet alleen hun creativiteit maar kan mee hun zin voor ondernemerschap ondersteunen door hen in contact te brengen met de juiste partners. Bovendien ben ik benieuwd naar de resultaten van de wisselwerking tussen creatievelingen en ‘traditionele’ ondernemers, die wij vanuit SPK verder zullen aanmoedigen.”