De handelsrechtbank in Turnhout sprak eerder deze week het faillissement uit van Floatroom Belgium bvba, gevestigd aan Zevendonkplein 1 bus 4 in Turnhout. Sindsdien staat de telefoon niet stil bij het Float & Halo Zentrum Kempen, dat op Zevendonkplein 4 is gevestigd. “Wij zijn niet failliet en hebben met het faillissement niks te maken”, benadrukt zaakvoerder Nancy Reedijk.

Ze doet het verhaal. “Onze vennootschap heet Myo Holding bvba. Aanvankelijk waren we franchisenemer van Float Centers, een Nederlands bedrijf. Maar omdat ze hun verplichtingen niet nakwamen, stuurden we een half jaar geleden een ingebrekestelling en veranderden de naam in Float & Halo Zentrum Kempen. Sindsdien werken we onafhankelijk. Het bedrijf dat nu failliet is, is de verkoper van de baden, maar daar staan wij volledig los van. Toevallig zit die dan ook nog eens in het pand naast ons.”

Slapeloze nachten
De verwarring bezorgt de onderneemster, die in februari 2017 van start ging met haar zaak, slapeloze nachten. “We krijgen ongeruste telefoontjes en een hele hoop mailtjes, maar we zijn gewoon open. Als opstartende zaak kunnen we dit echt wel missen.”

Float & Halo Zentrum Kempen beschikt over 4 floatrooms, waar je bij wijze van ontspanning kunt drijven op zout water zoals in de Dode Zee. Verder is er een zoutkamer die bedoeld is voor mensen met luchtwegproblemen en zijn er massagemogelijkheden. “Voor België zijn we vrij uniek en nieuw. We focussen op wellbeing, wat de combinatie maakt van wellness en gezondheid”, aldus nog Nancy Reedijk.