Fleur de Sel uit Kasterlee, het restaurant van Alex Verhoeven en Nathalie de Baenst, is 1 van de 4 Vlaamse restaurants die zijn genomineerd voor Beste Benelux Groenterestaurant. Tegelijk kregen nog 4 Waalse en 4 Nederlandse restaurants een nominatie. Een professionele jury onder leiding van ‘groentekok’ Frank Fol wijst de winnaar aan, samen met het grote publiek.

“Omdat we er goed mee bezig zijn”, antwoordt Alex Verhoeven op de vraag waarom ze zich hebben ingeschreven voor de wedstrijd. “We besteden veel aandacht aan de groenten, werken met lokale boeren en rijden daar behoorlijk voor rond. Tegelijk hebben we onze eigen kruidenserre bij het restaurant.”

Uiterste best doen
Sinds een jaar zet Fleur de Sel nog sterker in op groenten en vegetarische gerechten. “We doen er van alles mee”, vertelt Verhoeven. “Fermenteren, drogen, stoven, marineren,… Geregeld krijgen we complimenten voor onze vegetarische gerechten en menu.”

4 jaar geleden was het restaurant ook al eens genomineerd in dezelfde wedstrijd, die de steun krijgt van Gault&Millau. Toen grepen ze naast de titel. “We gaan opnieuw ons uiterste best doen, zeker als binnenkort Frank Fol komt eten. Dan gaan we koken zoals anders.”

Naast Fleur de Sel zijn in Vlaanderen Hofke van Bazel (Bazel), Condacum (Kontich) en Ferm Bio Food and Market (Keerbergen) genomineerd. Op 1 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.

Stemmen voor de Kempense genomineerde kan via deze link.