Flamingo verhuist van Herentals naar Geel

Flamingo gaat zijn kantoren in Herentals volgend jaar overbrengen naar Geel. Daar beschikt het bedrijf al over een eigen vestiging. Flamingo is een expansieve distributeur van accessoires voor de dierenwereld. Het bedrijf is enkele tijd geleden overgenomen door de Duitse investeringsgroep Perusa.

De dierenwereld is een heel universum op zichzelf. Daar kun je geconfronteerd worden met zowel speeltjes, mandjes, kooien, halsbanden, kettingen, krabpalen, aquariumtoestanden, enz. Flamingo is onder de familie Van Tendeloo groot geworden in die markt. Vandaag wordt met een aanbod van pakweg 8000 producten zo’n 50 miljoen euro aan omzet bijeengewerkt.

De Duitse investeringsgroep Perusa onderkende daarom opportuniteiten in de overname van de Belgische onderneming. Door Flamingo samen te voegen met Karlies (Duitsland) en Sharples & Grant (Groot-Brittannië) in diezelfde marktsector zouden de groeimogelijkheden nog versterkt worden. Perusa beschikt overigens over een eigen productievestiging in China en Tsjechië.

“We vormen onderhand een groep met zo’n 1400 mensen”, zegt financieel directeur Jan Snoeys. “We doen het in de gegeven omstandigheden nog altijd vrij goed. Het is drisis, juist. Dat voelen wij ook maar omdat we niet in exclusieve markten zitten blijft onze verkoop op niveau.”

Flamingo levert in eerste instantie aan zowat alle grote ketens in het land en aan lokale winkels. Vanuit Herentals worden bovendien liefst 50 landen bevoorraad. 70 magazijniers verwerken elke dag in twee ploegen honderden bestellingen. Flamingo stelt in de Kempen zo’n 140 mensen tewerk, stelt personeelsdirecteur Günther Verhoeven.