Sport- en danscentrum Fitomania verhuist van Turnhout naar Oud-Turnhout en neemt meteen ook een nieuwe naam aan: Distrikt 7. Op de nieuwe locatie, die maandag opent, beschikken zaakvoerders Evelyne Van Merode en Dries Van Gestel over veel meer ruimte. Bovendien was er in Oud-Turnhout nog geen dergelijke sportzaak.

De 2 namen in 2010 sportcentrum Fitomania in Turnhout over en brachten daar ook de dansschool MaTaDanse van Evelyne in onder. “3 jaar geleden werd de huur opgezegd”, vertelt ze. De zoektocht naar een ander pand nam uiteindelijk 2 jaar in beslag en bracht hen naar de voormalige Klinkerhal Van Dooren aan de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout.

De voorbije maanden werd die compleet verbouwd, wat resulteerde in een zaal voor groepslessen van 200 m2 en nog een 2de, kleinere zaal voor yogalessen. Centraal werd een bar gecreëerd met daarnaast een ruimte voor de fitnesstoestellen en op de verdieping een hoek voor spinninglessen en douches met kleedkamers. Er komt zich ook nog een kinesist vestigen.

Groepsgevoel
“Onze sector gaat gepaard met hypes”, vertelt Evelyne Van Merode. “Zo bieden we binnenkort ook lessen rond boksen aan.” De zelfstandige uitbaters wapenen zich tegen de concurrentie van fitnessketens door het creëren van een community. “We hebben altijd ingezet op het groepsgevoel. Mensen komen hier niet alleen om te sporten maar ook voor het sociale contact. We willen ook de stereotypen doorbreken. Een fitnesszaak heeft het imago van een plek voor mannen met spierbundels. Bij ons komt iedereen sporten.”

Zaterdagmiddag werd er nog hard gewerkt om de zaak maandag te kunnen openen.