JimsGisteravond vond de officiële opening plaats van de nieuwe vestiging van fitnessketen Jims aan de Antwerpseweg in Geel. Die is ondergebracht in het shoppingpark Yellow Park. “Een marktonderzoek had uitgewezen dat hoewel de concurrentie behoorlijk is, hier nog kansen lagen voor ons”, zegt regiomanager Bart Lampo. Dat bewijzen de cijfers. “In de praktijk zijn we een maand geleden opengegaan en we zitten nu al aan de 700 leden.”

Met Geel erbij beschikt Jims over 18 vestigingen verspreid over heel België. Geel is trouwens de eerste basis in de Kempen. Het vorige filiaal opende in 2015 in Genk.

Iets meer comfort
Voor de Kempense vestiging hanteert de fitnessketen het Jims+ concept. “Dat betekent dat we onze klanten iets meer comfort bieden”, vertelt Lampo. “Het vertaalt zich in de details en de afwerking. Midden in de ruimte staat een soort van houten blokhut met stoeltjes waar de klanten even rustig op adem kunnen komen. We zijn in Geel ook gestart met een proefproject waarbij we alle vragen rond abonnementen en administratie centraliseren in Gent. Op die manier kunnen onze mensen ter plaatse zich volledig concentreren op de begeleiding.”

In het filiaal zijn 4 begeleiders actief die een permanentie verzorgen tijdens de bijna 80 uur per week die de fitnesszaak open is. Er staan 38 cardiotoestellen en een 5-tal krachttoestellen. Jims biedt in Geel ook groepslessen aan zoals step aerobics, core stability en yoga. “Met de groepslessen inbegrepen kunnen zo’n 150 mensen tegelijk sporten”, berekent Lampo. Jims heeft in totaal 1.000 vierkante meter in gebruik in Yellow Park.