Finotheker opent eerste huis in Brecht

john_romain-201x300Finotheker opent een vestiging in Brecht. Finotheker is een initiatief van Immotheker, de specialist in woonkredieten. Immotheker heeft eerder nieuwe ontwikkelingen op gang getrokken in de immobiliënmarkt en wil dit nu kennelijk ook in de financiële markten doen.

De financiële crisis heeft in de afgelopen jaren diepe sporen getrokken door het landschap. Wie kon zich voor enkele jaren voorstellen dat trotse financiële instellingen als Dexia en Fortis Bank in moeilijkheden zouden komen? Dit is kennelijk het moment om de gevolgen te trekken uit die gebeurtenissen, heet het bij Immotheker. Het gaat dus ook hier om verandering, om “change.”

Immotheker heeft tot voor kort al voor flink wat beweging gezorgd op de immobiliënmarkt. Als onafhankelijk adviesverlener heeft het bedrijf steeds geprobeerd om neutraal advies te geven bij transacties op de immobiliënmarkt. Zo bij hypotheekadviezen, woonbegrotingen, kredietbewaking, vermogensopbouw enz. Immotheker telt vandaag al 55 kantoren en 35.000 klanten.

Bestuurder-directeur John Romain heeft in dit opzicht met de initiatiefnemers van Immotheker een nieuw concept ontwikkeld waarbij Finotheker “als voorvechter en als financieel specialist symbool wil staan voor een menselijke financiële aanpak, los van de traditionele verkoopstechnieken. Wij gaan dus niet enkel uit van kennis en onderbouwde financiële adviezen door middel van geavanceerde technologieën. Het gaat ons om de persoon en zijn of haar specifieke financiële situatie en wensen. Of nog: het gaat ons om sereniteit, eerlijkheid en een positieve attitude.”

Finotheker wil de klanten hoe dan ook een onafhankelijk advies verlenen bij financiële beslissingen. De specialisten van het bedrijf gaan voortaan alle voor- en nadelen van elke financiële keuze nagaan. “Wij gaan onze klanten een zicht proberen te geven op alle verborgern risico’s en ze helpen die te verminderen.”

Finotheker is net als Immotheker helemaal onafhankelijk van financële instellingen.

De opening van het eerste kantoor van Finotheker in Brecht zal ongetwijfeld veel commentaar los maken. “We gaan terug naar de exeentie, met het nieuwe serieux”, stelt Romain. De focus van het kantoor ligt daarbij duidelijk op de persoonlijke benadering van de klant in een ongedwongen sfeer. De inkleding van het kantoor geeft dit aan met veel licht en en een jonge frisse inrichting.