De producent van betonwelfsels Fingo uit Malle investeert 25 miljoen euro in de bouw van een nieuwe fabriek langs het Albertkanaal in Ham. Er worden 40 bijkomende jobs gecreëerd. Voor het familiebedrijf wordt dit de 4de vestiging.

Fingo heeft een sterke expansie achter de rug. Het Kempense bedrijf runt vandaag 2 fabrieken in Malle en 1 in Scherpenheuvel. De volautomatische installaties leveren maatwerk af, betonwelfsels die precies passen in de bouwopdracht van de klant. Het gaat dan zowel om gewapende als om voorgespannen betonwelfsels.

Logistieke opportuniteiten
“Onze nieuwe fabriek komt in Ham/Tessenderlo omdat we op een terrein van 8 hectaren langsheen het Albertkanaal en vlakbij het klaverblad van Lummen uitstekende logistieke opportuniteiten krijgen,” zegt zaakvoerder Gert Van Cauwenbergh. “Het gaat ons daarbij vooral om de expansie richting Limburg, Vlaams-Brabant en Luik. Vanuit onze nieuwe fabriek kunnen wij ook onze groeiende export naar Nederland en Duitsland onderbouwen.” De geplande productiecapaciteit bedraagt 900.000 vierkante meters voorgespannen betonwelfsels.

Fingo tekende afgelopen jaar voor een omzet van 20 miljoen euro en stelt 65 mensen te werk. De groep bezit vandaag een capaciteit van 1,5 miljoen vierkante meters aan voorgespannen en gewapende vloerplaten.