De specialist in ramen en deuren Finestra in Turnhout blaast komend weekend 20 kaarsjes uit. Het bedrijf van vader en zoon Cor en Stijn van Grinsven is de voorbije 2 decennia gegroeid naar een flinke KMO met 20 medewerkers. Finestra plaatst vooral producten van Finstral, een Italiaanse fabrikant die bekendstaat voor zijn innovaties.

Cor van Grinsven richt in 1997, na een periode van zelfstandig vertegenwoordiger in ramen en deuren, een eigen zaak op: Finestra, gevestigd aan de Rubensstraat in Turnhout. Van meet af kiest hij ervoor om niet zelf te produceren maar te werken met fabrikanten van kwalitatieve ramen en deuren. In 2002 wordt een bijkomende showroom in Deurne geopend en de bvba Finestra opgericht. 2 jaar later wordt met Portomat bvba een nevenbedrijf opgestart dat zich toelegt op poorten en poortautomatisatie. In 2007 stapt zoon Stijn in het bedrijf en hij is intussen de zaakvoerder.

Verschil maken
“Voor 80% installeren we ramen en deuren van Finstral, een Italiaanse producent”, zegt Stijn van Grinsven. “Ze maken hun producten op een heel innovatieve manier en doen hun productie ook volledig zelf. De ramen worden in hun geheel geleverd en dan geplaatst. Onze mensen zorgen voor de verdere binnen- en buitenafwerking. We garanderen een perfect afgewerkt raam en daarmee maken we het verschil in de sector, waar er toch wel wat concurrentie heerst. Die komt van de ketenzaken en in elk dorp is er wel een plaatselijke ramen- en deurenplaatser.”

Finestra is actief in een groot deel van de provincie Antwerpen en werkt 80% voor particulieren. Ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan is er zondag 24 september allerlei animatie in de hoofdzetel aan de Rubensstraat in Turnhout.