Finess Cosmetics exporteert nagellak over heel Europa

Finess Cosmetics uit Turnhout  is een snelle groeier. Het cosmeticabedrijf van Solange Joosen, haar man Paul en haar twee zonen is gespecialiseerd in producten voor kunstnagels en in de aanmaak van nagellak. “Wij zijn ooit opgestart in Spanje”, zegt de zaakvoerster. “Wij zijn ondertussen echter teruggekeerd naar België. Ons land is heel erg centraal gelegen. Nagellak van Finess wordt immers over nagenoeg heel Europa verdeeld.”

Elke vrouw heeft beslist verscheidene soorten nagellak in de badkamer staan, meent Solange Joosen. Sinds twee jaar is kleur op de nagel een ongekende hype. Door de steeds wisselende mode worden daarom ook in nagellak almaar nieuwe kleurtjes geïntroduceerd.  “Wij deden aanvankelijk in kunstnagels maar na verloop van tijd onderkenden we het groeipotentieel van de nagellakken. Wij zijn nu zes jaar bezig en Finess Cosmetics doet het uitstekend.”

Het gaat in Turnhout ondertussen wel om kwaliteit: “ons is het erom te doen dat de lakken gemakkelijk aangebracht kunnen worden, dat ze perfect dekken, snel drogen en vooral lang mooi blijven in combinatie met de kleur.”

Op piekmomenten doet Finess Cosmetics een beroep op interim werknemers. Daardoor kan flexibel ingespeeld worden op de vraag van de klanten. “We werken ook voor zogenaamde private label. Kleinere merken die geen grote afname kunnen garanderen worden evenwel even vlot bediend.”