De gemeente Laakdal heeft de finalisten bekendgemaakt die een jaar lang gratis gebruik kunnen maken van het oud-gemeentehuis van deelgemeente Eindhout voor de inrichting van een pop-up. In november volgt de verkiezing van de laureaat.

Annik wil met Belevingshuis Arte di Loco de sprong wagen naar een voltijdse zaak. In haar projectidee krijgen verschillende van haar passies een plekje: een fotocadeauwinkel, een keramiekcafé en workshops in een creatief atelier.

Moeder Suzy en dochter Isabelle willen samen Concept Store ISSU op poten zetten waar Isabelle de klanten adviseert over kleding en accessoires. Haar moeder helpt je graag op weg wanneer je op zoek bent naar toffe decoratiespullen en ze geeft ook advies over je interieur.

Esther wil de 2dehandswinkel De Suur van Tut openen voor de aan- en verkoop van kinderkleding en babyspullen. Een win-win volgens haar. Verkopers sparen tijd en energie door hun spullen via de winkel aan te bieden. Kopers kunnen voordelig kwaliteitsvolle spullen kopen en krijgen er het advies van Esther bovenop.

Neel wil het gebouw omtoveren tot Kasteel Neel, waar je terechtkan voor lekkers van deze patissier. Ze wil er een ontbijt- en lunchbar uitbaten met salades en versgebakken taartjes.

De winnaar krijgt het voormalige gemeentehuis ter beschikking van eind december 2017 tot begin december 2018. De laureaat wordt op 9 november bekendgemaakt.