FIM verandert oude isomo in isolatiemortel

Foto: Joren De Weerd

Foto: Joren De Weerd

FIM verandert oude isomo in isolatiemortel. Via slimme recyclage van materiaal dat anders verbrand wordt, produceert het bedrijf uit Westerlo een nieuw product waarmee duizenden gezinnen en bedrijven hun woning of gebouw energiezuinig kunnen isoleren.

FIM haalt in alle containerparken van Antwerpen, Limburg en Vlaans-Brabant het piepschuim of isomo op. Het bedrijf werkt hiervoor samen met afvalophalers zoals SITA en Van Gansewinkel. “We halen de isomo uit de afvalstroom, die wordt anders verbrand. Op onze site in Oevel reinigen we die isomo en vermalen we die tot korrels. Dat product recycleren we dan tot mortels of chapes met een hoge isolatiewaarde. Die isolatiemortels zijn bestemd voor zowel professionele bouwbedrijven als voor particulieren.

In België, Nederland, Frankrijk, en recent ook in Duitsland worden onze isolerende mortels gebruikt om zowel platte daken als vloeren mee te isoleren.” zegt financieel directeur Raf Peeters, die samen met zijn broer Stephan FIM leidt. De mortels kunnen in grote hoeveelheden door een volautomatische menginstallatie worden gespoten, maar zijn ook beschikbaar in kleine volumes via de bouwmarkt.

Het bedrijf werd opgericht in 1998 en nam de voorbije twee jaar 7 extra mensen aan. Het team van zo’n 30 mensen realiseert een omzet van 5 miljoen euro.