Film met Kempense partners maakt zondag kans op Gouden Palm

CB ws1De film Borgman, van regisseur Alex van Warmerdam, is officieel geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes 2013. Borgman maakt daarmee kans op de prestigieuze Gouden Palm. Dat deelt de Belgische co-producent en Tax Shelter partner Mollywood (zusterbedrijf Galaxy Studios) met veel trots mee in een persbericht.

De Nederlandse regisseur Alex Van Warmerdam neemt het in Cannes op tegen onder andere Steven Soderbergh en Roman Polanski (The Pianist). Het is voor het eerst in 38 jaar dat een Nederlandse film is genomineerd. De juryvoorzitter van de hoofdcompetitie is dit jaar niemand minder dan de Amerikaanse topregisseur en producent Steven Spielberg. Het Filmfestival van Cannes vindt plaats van 15 mei tot en met 26 mei. Op de slotdag, aanstaande zondag, zal de winnaar van de Gouden Palm bekend gemaakt worden.

Voor Guy Van Baelen, Managing Director van Mollywood, en zijn tax shelter investeerders is dit niet de eerste belangrijke nominatie. Begin dit jaar stond Tom Van Avermaet met zijn kortfilm ‘Dood van een schaduw’ als genomineerde op de rode loper van de oscaruitreiking in Hollywood.  In 2011 werd ook de kortfilm ‘Blue Bird’ van regisseur Gust Van den Berghe geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs te Cannes.

Borgman is een duistere vertelling waarin landloper en hoofdpersonage Camiel Borgman als een buitenstaander arriveert in de omheinde lanen van een villawijk. Dit is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen die langzaam maar zeker leiden tot de totale ontwrichting van het normale gezinsleven van een arrogant, welgesteld paar, hun kinderen en het kindermeisje. Belgische acteur Jan Bijvoet (The Broken Circle Breakdown) speelt Borgman, andere rollen zijn onder andere voor Gene Bervoets, Eva van de Wijdeven, Annet Malherbe en Alex van Warmerdam zelf.

Op de Mollywood website wordt met de Borgman teaser alvast een tipje van de sluier opgelicht. De film is eind augustus 2013 te bekijken in de Nederlandse bioscopen, kort daarna volgt ook de Belgische release van de film.