Supermarktketen Aldi is in heel het land gestart met een vernieuwingsoperatie van zijn winkels. Als eerste in de Kempen kwam het filiaal aan de Pas in Geel aan de beurt en die heropent op zaterdag 21 april.

In zo’n nieuwe Aldi zijn er een uitgebreide broodafdeling, een versmarkt met groenten en fruit, een nieuwe winkelinrichting en meubilair, ledverlichting, enz. Bakovens bakken meermaals per dag broodjes en koeken af. Het aantal producten wordt niet uitgebreid, behalve een reeks verse producten.

Vraag aan klanten
“Om tot ons nieuwe winkelconcept te komen, hebben we onze klanten de vraag gesteld: hoe ziet uw ideale Aldi er in de toekomst uit”, zegt Patrick Berghmans, managing director van het regionale hoofdkantoor in Heusden-Zolder. “Op basis van die antwoorden werd de winkelinrichting herdacht.”

Ook voor de medewerkers is er een vooruitgang. De nieuwe winkelmeubels laten toe comfortabeler en ergonomischer te werken. De retailer benadrukt dat de aanpassingen geen prijsverhogingen tot gevolg heeft.

Aldi vernieuwt het komende anderhalf jaar alle 450 winkels in België. Alleen dit jaar al gaat het om 167 winkels. Voor de moderniseringsoperatie trekt de groep 350 miljoen euro uit. Een deel ervan gaat naar de aanwerving van 450 extra winkelmedewerkers.