Fike Europe investeert 3 miljoen in uniek kenniscentrum

Frank Oosterlinck, Managing Director Fike Europe, (links) en Less Fike jr, Board member.

Frank Oosterlinck, Managing Director Fike Europe, (links) en Less Fike jr, Board member.

Fike Europe heeft in Herentals de Fike Academy geopend, een uniek kennis- en demonstratiecentrum voor industriële stofexplosie- en overdrukbeveiliging. Veiligheidsexperts uit de wereldwijde industriële sector worden in de Fike Academy getraind om industriële organisaties en hun medewerkers tegen de risico’s van stofexplosies en overdruk te beschermen. Daarnaast zijn onderzoek en productontwikkeling in het kenniscentrum ondergebracht. De Fike Academy is opgericht vanuit de overtuiging dat daarmee een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan de veiligheid in de industriële sector en de algemene veiligheid van de maatschappij.

De wetenschappers en veiligheidsexperts verbonden aan de Fike Academy geven trainingen, opleidingen en demonstraties aan klanten, agenten, distributeurs en medewerkers van Fike om ervoor te zorgen dat hun kennisniveau up-to-date blijft. Studenten veiligheidskunde aan de UGent en KU Leuven kunnen hier praktijkkennis opdoen als aanvulling op de theorie uit hun studieprogramma.

Nieuwe producten
De tweede belangrijke pijler van de Fike Academy is de ontwikkeling van nieuwe producten en technieken gebaseerd op fundamenteel en toegepast onderzoek. De komende periode worden er zeven nieuwe producten gelanceerd, waarvan twee tijdens de opening. Fike Europe is wereldwijd de enige organisatie op dit expertisegebied die zowel onderzoek uitvoert als producten ontwikkelt en een kenniscentrum in huis heeft. Ook is Fike de enige die producten in de praktijk test in het Fike testcentrum in de VS.

De Fike Academy is gevestigd in de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Fike Europe aan de Toekomstlaan 52 in Herentals. Fike Europe investeerde 3 miljoen euro in denieuwbouw en de Fike Academy. De onderneming realiseert met 160 personen een omzet van 35 miljoen euro.