Fijne Dag van de Ondernemer!

tumbs up voor ondernemersElke derde vrijdag van november wordt vanaf nu de ‘Dag van de Ondernemer’: een dag om ondernemers te bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen en het mooie aan ondernemerschap onder de aandacht te brengen!

“Vandaag bestaat een ‘dag’ voor zowat alles: de Dag van de Jeugdbeweging, de Dag van de Klant, Secretaressedag… Vreemd genoeg bestaat er nog geen ‘Dag van de Ondernemer’.

Nochtans is het economische en maatschappelijk belang van ondernemers onmiskenbaar. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan. Het is niet meer dan terecht dat eenmaal per jaar hun doorzetting en hun veerkracht in de schijnwerpers staan”, aldus Karel Van Eetvelt van UNIZO.

De derde vrijdag van november is niet toevallig gekozen. Elke derde week van november vindt de ‘Global Entrepreneurship Week’ plaats. Een week waarop wereldwijd campagne wordt gevoerd om ondernemerschap te promoten. UNIZO roept andere organisaties en instellingen op om mee initiatieven en acties te ontwikkelen op de ‘Dag van de Ondernemer’.