In 2016 hebben 5,3 miljoen fietsers langs het fietsknooppuntennetwerk in de Kempen gereden en zij besteedden voor ruim 50 miljoen euro aan eten, drinken en overnachtingen. Die cijfers maakt Toerisme Provincie Antwerpen bekend naar aanleiding van de lancering van een nieuwe knooppuntenkaart voor de Kempen. Die biedt 100 extra kilometers, 50 nieuwe knooppunten en 1.300 nieuwe bewegwijzeringsborden.

Voor het nieuwe fietsnetwerk werd aandacht besteed aan veiligheid en fietscomfort. Zo wordt een gevaarlijk kruispunt in Lille voortaan vermeden en wat toeristische troeven betreft, liggen de dorpskernen van Dessel en Laakdal voortaan op het netwerk. Ook zijn er vlottere verbindingen met de naburige netwerken in Scheldeland, Vlaams-Brabant, Limburg en het Nederlandse Noord-Brabant.

Feedback gebruikers
“Met deze nieuwe fietskaart willen we mensen blijven overtuigen om de Kempen op de fiets te komen ontdekken”, zegt gedeputeerde van Toerisme Bruno Peeters. “Het is belangrijk om het netwerk regelmatig aan te passen aan de veranderende omstandigheden, waarbij we rekening houden met de feedback van onze gebruikers. Ook met infrastructuurwerken en de stijgende populariteit van de elektrische fiets houden we op deze nieuwe kaart rekening.”

Langs het netwerk liggen 180 Fietsers Welkom-horecazaken, die zich onderscheiden met streekbieren en veel Kempense gezelligheid. De nieuwe kaart is verkrijgbaar in de toeristische kantoren in de Kempen en kan worden besteld via www.kempen.be.