Het Netwerk Fietsende Managers heeft zijn tweede adem gevonden. De website met het jaarprogramma 2017 is klaar, ze gaan binnenkort op fietsweekend en ze nodigen andere Kempense ondernemers, kaderleden en managers uit om zich mee in het wiel te zetten.

Het Netwerk Fietsende Managers is een initiatief van Pat Van Roey, general manager Van Roey ICT Group, en Kris Vreys, directeur van intercommunale IOK. Het geniet de steun van werkgeversorganisatie Voka-Kempen en van intercommunale IOK. Sportief netwerken en het reduceren van de CO2-uitstoot door mensen aan te zetten met de fiets naar het werk te gaan, zijn de achterliggende ideeën.

Kris Vreys: “Door naar het werk te fietsen kunnen de Kempense werknemers allemaal hun bijdrage leveren aan Kempen 2020. Doel daarvan is 20% minder broeikasgas uit te stoten tegen 2020. Mobiliteit draagt voor 22% bij tot de CO2-uitstoot in de Kempen. Hiervoor wil het netwerk van fietsende managers inspiratie en het goede voorbeeld leveren.”

“Een gezonde levensstijl aanhouden is niet altijd gemakkelijk voor drukbezette ondernemers en managers. Daarom ondersteunen we dit initiatief: fietsen met gelijkgestemden, netwerken en het uitwerken van een fietsbeleid in organisaties”, voegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka-Kempen, aan.

Samen op weekend
De fietsende managers klimmen elke eerste woensdagavond van de maand op hun koersfiets. Vanaf de lente is dat voor een rit van een 60-tal km op de weg. In de winter wordt er bijvoorbeeld op de piste gefietst en een spinningsessie ingelast. Het initiatief ging in het voorjaar 2015 van start en maandelijks zijn er zo’n 20 deelnemers op de afspraak. Pat Van Roey: “Wanneer het je past, sluit je aan. Het is niet zo dat je elke keer mee moet fietsen. Om het seizoen sportief te starten en de groep nog wat hechter te maken, gaan we eind maart voor het eerst samen op weekend.”

Wie wil worden uitgenodigd voor de ritten en activiteiten van de fietsende managers, kan zich aanmelden via de nieuwe website. De eerstvolgende activiteit is indoor spinning op 1 februari bij Janssen Pharmaceutica in Beerse.