Ook al korten de dagen en dalen de temperaturen, dat weerhoudt het Netwerk Fietsende Managers Kempen er niet van om ook de komende maanden flink op de pedalen te blijven duwen. Ter gelegenheid van de maandelijkse fietstrip woensdagavond, werd het programma voor de komende periode voorgesteld. Het netwerk staat open voor alle bedrijfsleiders en managers uit de Kempen die over een koersfiets beschikken en daarmee wat uit de voeten kunnen.

Doel van het Netwerk Fietsende Managers is ondernemers te verenigen die een voortrekkersrol willen spelen op het vlak van fietsbeleid in hun bedrijf. Voka-Kempen ondersteunt het initiatief en binnen intercommunale IOK kadert het in de actie Kempen 2020, dat de CO2-uitstoot in de streek tegen dat jaar met 20% wil doen verminderen. Kopmannen in het peloton zijn Pat Van Roey, general manager van Van Roey ICT Group uit Turnhout, en Kris Vreys, directeur IOK.

Wielerverhalen
In principe wordt elke eerste woensdagavond van de maand afgesproken voor een gezamenlijke rit, al wordt daar de eerstvolgende keer een uitzondering op gemaakt. Maandag 2 oktober verzamelt het gezelschap in Café Surplace in Veerle-Laakdal van Chris Van Roosbroeck, de vroegere mecanicien van onder meer Lance Armstrong, voor eerst een rit en nadien wielerverhalen aan de toog. De maanden nadien wordt er gefietst op de wielerpiste in Hulshout, aan de conditie gewerkt bij Sporta in Tongerlo, getraind op Circuit Zolder, enz. Voor het eerst staat in november een teerfeest op het programma en voor de tweede keer gaan de fietsende managers in maart 2018 op fietsweekend.

Het Netwerk Fietsende Managers Kempen staat open voor nieuwkomers en die vinden hier alle informatie.