Mensen gaan steeds kleiner wonen en daardoor wordt het vaak een probleem waar ze hun dure e-bike, koersfiets of MTB veilig moeten stallen. De Geelse ondernemer Piet Dijkmans bedacht er een oplossing voor: de Gridbox@Home, een metalen box met een rolluik en afstandsbediening om dat te openen. “De box kan makkelijk op een terras of in een ondergrondse garage van een appartementsgebouw worden geplaatst”, zegt Piet Dijkmans.

De ondernemer lanceerde eerder al de Gridbox. Dat is ook een metalen box, maar die wordt op openbare plaatsen geïnstalleerd en mensen kunnen er hun dure fiets stallen terwijl ze bijvoorbeeld gaan winkelen. In het centrum van Geel staan er bijvoorbeeld 4. Het bedienen van het rolluik verloopt via een SMS of app.

Thuisversie
Nu is er dus een vereenvoudigde thuisversie. “We hebben de Gridbox gedownsized”, legt Piet Dijkmans uit. “Het blijft een zeer degelijke kluis voor je fiets, maar bijvoorbeeld het openen hebben we aangepast. Dat kan nu makkelijk met een afstandsbediening. Er zijn 2 stopcontacten voor het opladen van elektrische fietsen, en verlichting. De box wordt plat geleverd en kan makkelijk door de eigenaar zelf worden geïnstalleerd en anders doen wij het. Voor de verkoop richten we ons naar vastgoedmakelaars en projectontwikkelaars, zo ook naar particulieren.”

De ontwikkeling van de Gridbox@Home gebeurde volledig in eigen huis waardoor het product een op-en-top Belgisch fabricaat is. Dijkmans is ook zaakvoerder van Powergrid, een keten van 5 fietsenwinkels in de Kempen. Het idee voor de Gridbox ontstond door het luisteren naar zijn klanten. “Mensen besteden vaak veel geld aan een fiets en willen die natuurlijk graag veilig stallen.”