Meer dan 2 jaar nadat bij verschillende Kempense bedrijven opnames werden gemaakt, wordt de dramareeks Tytgat Chocolat vanaf september uitgezonden op Eén. Naast een reeks bekende auteurs worden de hoofdrollen ingevuld door 5 acteurs van het Turnhoutse theatergezelschap STAP. Met regisseurs Filip Lenaerts en Marc Bryssinck kleurt de fictiereeks nog meer Kempens.

De roadmovie en love story vertelt het verhaal van een inpakker bij het chocoladebedrijf Tytgat Chocolat die verliefd wordt op een collega, een meisje van Kosovaarse afkomst. Wanneer ze plots wordt uitgewezen naar haar land van herkomst, reizen haar vrienden haar achterna. In de hoofdrollen spelen onder meer Wim Opbrouck, Jan Decleir, Marc Van Eeghem, Els Dottermans en Frank Focketyn.

Lange draaidagen
De filmcrew van productiehuis deMensen streek in mei en juni 2015 neer in de Kempen. “We gingen in de streek op zoek naar locaties omwille van de acteurs met een mentale handicap van Theater Stap”, vertelde co-regisseur Filip Lenaerts, afkomstig van Merksplas, bij die gelegenheid. “We maken lange draaidagen en wilden het voor hen niet nog zwaarder maken.”

Onder meer bij Amival en Soudal in Turnhout werden opnames gemaakt, zo ook bij bakkerij Gretie in Retie. De crew, die bestond uit een 80-tal mensen, had zijn tenten opgeslagen in de voormalige gebouwen van Lavetan in Vosselaar, waar ook de opnames in de fictieve fabriek plaatsvonden.

Vanaf 10 september elke zondag omstreeks 21.20 uur op Eén.