trezartHet internationaal straatkunstenfestival Trezart, dat jaarlijks plaatsvindt op het Zilvermeer in Mol, heeft een samenwerking gesloten met de Thomas More-hogeschool. Studenten uit de richting office management zullen analyses maken en aanbevelingen doen, vooral op het vlak van communicatie. “Langs de andere kant vormen wij voor hen een interessante en een heel praktische case”, zegt artistiek directeur Geert Mangelschots van de organiserende vzw Zart. Katrien de Smedt van Thomas More beaamt: “Als hogeschool brengen we de geleerde kennis graag zo dicht mogelijk bij de praktijk voor onze studenten. Hierdoor krijgen ze toch een andere soort binding met de leerstof en beleven ze dit op een intensievere manier.”

Drie luiken
Bij het project is een 25-tal studenten betrokken. “Zij gaan in eerste instantie ons communicatieplan doorlichten en suggesties doen”, legt Mangelschots uit. “Daarnaast zullen ze promotiefilmpjes maken die wij dan binnen onze communicatie kunnen gebruiken. Ten slotte gaan ze enquêtes doen tijdens het festival.”

“Als organisator zitten wij er met onze neus midden in en denken we dat we goed bezig zijn. We verwachten van de studenten een kritische blik. Daarnaast merken we dat we bepaalde doelgroepen missen. Van hen verwachten we antwoorden hoe we die beter kunnen bereiken.” De samenwerking loopt over meer jaren.

Het festival vindt dit jaar plaats op 12 en 13 september. Trezart biedt ook verschillende formules aan naar bedrijven.

Het eerste filmpje van de studenten is al klaar: