De gietijzeren potten en pannen die Dovre uit Weelde sinds september vorig jaar op de markt brengt onder de merknaam Ferleon, zijn een weergaloos succes. Ze worden al in een heel aantal Europese landen verkocht en wellicht vanaf deze zomer in de VS. Om de vraag te kunnen volgen, wordt op korte termijn overgeschakeld van een 2- naar een 3-ploegensysteem.

Dovre is vooral bekend als kachelproducent maar omdat er niet meer echt groei zat in die markt, koos het bedrijf voor diversificatie. Het ontwikkelde gietijzeren potten en pannen die de klant kan personaliseren naar kleur en diameter. De productie gebeurt volledig in Weelde.

“We zijn begonnen in België maar hebben intussen uitgebreid naar de hele Benelux, Duitsland, Polen, Tsjechië en Spanje”, vertelt CEO Tom Gehem. “Er zijn ook contacten in Zuid-Korea, Japan en de VS. Hier hebben ze al samples gekregen en wachten we op feedback. Op korte termijn, wellicht deze zomer, gaan we er van start.”

Ook in winkels
“Initieel verkochten we enkel online maar nu ook via winkels”, gaat Gehem verder. “We zijn nu dealers aan het warm maken om via hun winkels onze producten te verkopen. Online kan nog altijd en dan worden de potten en pannen thuis geleverd. Voor winkels is het voordeel dat ze geen stock moeten aanleggen en toch een commissie krijgen.”

Nieuw in het gamma is de Patio Cooker, een trolly op gas met een bak- of grillplaat. Daarmee speelt Ferleon in op de trend naar outdoor cooking.