rent a loungeRent A Lounge, verhuurder van meubilair en verlichting voor events, heeft in het eigen bedrijfsgebouw aan de Toekomstlaan in Herentals een feestlocatie geopend. Die kreeg de naam Studio 8. Daar vond gisteravond de lancering plaats van de nieuwe Mercedes E in opdracht van Groep VDH uit Herentals. “Klanten vroegen naar zo’n locatie”, zegt zaakvoerder Kristof Van Loy van Rent A Lounge.

“Er heeft al een aantal events plaatsgevonden, maar vanaf nu gaan we de locatie ook promoten”, aldus Van Loy. De ruimte is opgevat als een strakke, witte box waarin een donkergrijs tapijt is gelegd voor het warmtegevoel. Studio 8 heeft een oppervlakte van 700m2 en biedt plaats aan maximum 450 gasten.

Alles bij de hand
“We hebben een vergunning voor het houden van bedrijfsevents zoals personeelsfeesten, productlanceringen enz.”, zegt Kristof Van Loy. Inrichting is uiteraard geen probleem. Daarvoor wordt de poort opengeschoven en het nodige meubilair en verlichting naar binnen gereden. Rent A Lounge is namelijk actief als verhuurder van eventmaterieel en bedient daarmee heel België. “Volgend weekend bijvoorbeeld richten wij op Jumping Antwerpen de keuken in voor Wout Bru”, vertelt de zaakvoerder.

“Dit leek ons het ideale moment om hiermee te starten”, zegt Van Loy, die zijn zaak 3 jaar geleden in de huidige, 5.000 m2 grote locatie onderbracht. “Neem nu het voorbeeld van Groep VDH. Voor een lancering moeten ze telkens de showroom ombouwen. Zij stelden zelf de vraag om de voorstelling bij ons te doen.” Wie een event boekt in Studio 8, kiest zijn eigen cateraar.

Rent A Lounge heeft 4 vaste medewerkers in dienst en vult die aan met een heel aantal freelancers.