Feest van de Innovatie in beeld

Vrijdag 26 september vond de tweede editie van het Feest van de Innovatie plaats. In de FUTUR en de Warande in Turnhout genoten talrijke aanwezigen van een inspirerend innovatieparcours. Een 30-tal Vlaamse bedrijven stelden hun innovaties voor. Een deel van het innovatieparcours inspireerde de bezoekers rond de talrijke kansen die de (thuis)zorg van de toekomst biedt aan diverse sectoren.

Het event, een initiatief van de Kempense Innovatieraad, had twee primeurs in petto. De aanwezigen konden de AURO 3D-audiotechnologie ervaren waarmee Auro Technologies en Galaxy  Studios Group, winnaar van de Innovatie-award in 2012, momenteel de wereld veroveren. Michael Beal, de nieuwe General Manager van Microsoft België, deelde zijn visie over de kansen die nieuwe digitale ontwikkelingen bieden.

Leo Bormans, ambassadeur van Happiness & Quality of Life, gaf met zijn keynote tips om het eigen geluk en dat van anderen te verhogen. Gedeputeerde Peter Bellens legt een innovatieve brug tussen overheid, kenniscentra, profit en non-profit.

Tijdens het academische gedeelte reikte de Kempense Innovatieraad twee Innovatie-awards uit, waaronder de ‘Janssen Open Innovation Award’.

Fotografe Mia Uydens was erbij en maakte een beeldverslag.