Feest van de Innovatie focust op huis van de toekomst

Feest vd InnovatieDe Kempense Innovatieraad (KIR) organiseert op 26 september de tweede editie van het Feest van de Innovatie, dat plaats zal vinden in de FUTUR en de Warande te Turnhout.

Wie er bij was bij de eerste editie in 2012 weet waaraan zich te verwachten: een namiddag boordevol inspiratie en interactie over hoe innovaties binnen kleine en grote bedrijven uit diverse sectoren, zowel profit als non-profit, het verschil maken.

„De bezoeker kan tijdens het innovatieparcours een 25-tal Vlaamse bedrijven ontdekken in het ‚huis van de toekomst’. Een deel van het innovatieparcours inspireert je rond de talrijke kansen die de (thuis)zorg van de toekomst biedt aan diverse sectoren”, zegt Kurt Peys.

Made in Kempen stelt trouwens tijdens de zomermaanden deze bedrijven en hun visie op innovatie kort voor.

Het volledige programma en inschrijvingsmogelijkheden vind je op deze website. Naast het innovatieparcours is er ook een plenair gedeelte en worden de Innovatie-awards uitgereikt. En natuurlijk is er alle ruimte voor netwerking.

Het Feest van de Innovatie 2014 is een samenwerking tussen KIR en de Europese projecten Learning Cities (Interreg 2 Zeeën) en Health4Growth (Interreg IVC). De KIR of Kempense Innovatieraad is een initiatief van twaalf Kempense organisaties die de Kempense bedrijven beter willen ondersteunen bij hun inspanningen om te innoveren.  Het Innovatiecentrum Antwerpen, Voka Kempen, VKW Kempen, Thomas More Kempen, VITO, SCK, Innotek, SPK, Flanders DC en Agentschap Ondernemen maken deel uit van de KIR.