Fastinox Turnhout heet voortaan WASI International

WASIFastinox uit Turnhout, een groothandel van bevestigingsmateriaal in edelstaal, is sinds 1 januari geïntegreerd binnen WASI International, met hoofdkantoor in het Duitse Wuppertal. Zowel Fastinox als WASI maken deel uit van de groep Würth. “Wij zijn nu de businessunit voor de Benelux van WASI”, legt sales manager Lieve Huygens uit.

Klanten van WASI zijn installateurs van zonnepanelenconstructies en de grootindustrie in de chemie, levensmiddelen, bouw, machinebouw, enz. “Voor ons betekent de integratie binnen WASI dat we kunnen beschikken over een grotere voorraad”, zegt Lieve Huygens. Het magazijn in Turnhout is opgedoekt en de distributie gebeurt nu volledig vanuit Wuppertal. “Binnen de twee dagen is het transport in de hele Benelux zodat we nog altijd zeer snel kunnen leveren. Door de grotere volumes binnen WASI zijn wij een aantrekkelijke partner voor grote ondernemingen geworden. Verder kunnen we nu een beroep doen op de ingenieurs die WASI in dienst heeft om producten op maat te laten maken.”

Bij WASI in Turnhout werken 5 mensen. Het bedrijf opereert volledig los van Würth Belux, dat ook in Turnhout is gevestigd, hoewel het tot dezelfde Duitse groep behoort.