Familiebedrijf uit Gierle wil in schoonheid eindigen

Atelier WijnantsNa net geen 36 jaar trekken de zonen van Atelier Wijnants Wonen in augustus 2014 een streep onder het familiebedrijf. Het gaat al een tijdje minder goed, en de familie besliste vorige week om alle lopende projecten af te ronden en het bedrijf in schoonheid te eindigen.

„We informeerden onze werknemers vorige week vrijdag over onze beslissing en over onze motivatie achter deze moeilijke beslissing”, vertelt een bewogen Bart Wijnants. „Vader richtte in augustus 1978 het bedrijf op met één werknemer. Dat werden er al snel 22 in onze beste jaren, en nu zijn er dat nog 14. Die eerste medewerker is nog steeds bij ons, trouwens.”

De economische crisis speelde Wijnants Wonen parten. „In 1996 investeerden we in een grote showroom, onze omzet steeg jaarlijks. Onze productieruimte was te klein behuisd en vergde de nodige investeringen. Toen we hier in 2012 werk van wilden maken, moesten we op het laatste moment onze plannen wijzigen, omdat onze cijfers drastisch achteruit gingen. De bikkelharde concurrentie, de lage prijzen en verminderde kwaliteit en het lagere bestedingsvermogen van de consument speelden ons parten. Omdat we nooit enige toegeving hebben gedaan op kwaliteitsvlak, was dat ook nu geen optie.”

In schoonheid afronden: kwaliteit en tevredenheid garanderen
„We ronden alle lopende projecten af, zoals men dat gewend is van ons. We willen in schoonheid eindigen en blijven tot ons laatste project gaan voor kwaliteit en tevreden klanten. Alle projecten die ingepland werden tot eind augustus worden afgewerkt en opgeleverd zoals overeengekomen. Onze klanten kunnen blijven rekenen op de kwaliteit en de gedrevenheid waarvoor we gekend zijn. Projecten die in het najaar werden ingepland, werden wel geannuleerd. Mensen die ons al een voorschot hadden gegeven, werden gecontacteerd en kregen hun geld terug.”

Bart Wynants besluit: „We zijn trots op alle werken die we in die 36 jaar hebben mogen realiseren. We zijn altijd gegaan voor kwaliteit, en daar blijven we ook in onze laatste projecten naar streven. We willen positief afsluiten zodat iedereen er een goed gevoel aan overhoudt, niet alleen onze klanten en leveranciers, maar ook onze trouwe medewerkers zonder wie we dit nooit allemaal hadden kunnen doen.”

Atelier Wijnants organiseert binnenkort enkele uitverkoopdagen, waarbij vooral toonzaalkeukens, binnendeuren, keukeninrichting en tafels verkocht worden. Deze uitverkoopdata worden kenbaar gemaakt op hun website www.wynants-wonen.be.