Familiebedrijf Luyten kijkt vol vertrouwen naar toekomst

Houthandel Luyten uit Morkhoven -een bedrijf met een familietraditie van 95 jaar- kijkt, ondanks de crisis, met vertrouwen naar de toekomst. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van 13,2 miljoen euro, legde fraaie winstcijfers voor en denkt nog aan uitbreiding.

Noot van de redactie: dit artikel is een rechtzetting van een eerder artikel, zie onderaan voor meer informatie.

“Hout straalt warmte uit. Dit zal u merken als u onze toonzaal bezoekt. Ze ligt midden in de dorpskern en is ontstaan uit een aaneenschakeling van verschillende rijhuizen. Alle nieuwe trends worden er uitgebreid getoond”, zegt Charlotte Luyten, dochter van de zaakvoerders en klaar om ooit mee aan het roer van de zaak te staan.
Het bedrijf heeft een eigen zagerij en schaverij en beschikt over een ruime toonzaal met een uitgebreid assortiment binnendeuren, parket- en laminaatvloeren, gevelbekleding, terrasplanken, velux-dakramen, plaatmateriaal, wand- en plafondbekleding.

Maar ook voor volgende producten kan je bij Houthandel Luyten terecht: houten tuinassortiment, massief hout, daktimmer, isolatiemateriaal, enz. Bovendien beschikken ze over een eigen impregneer- en drenkstation om het hout duurzamer te maken en te beschermen. “Wij engageren ons om onze klanten het gevoel van huiselijkheid mee te geven door onze persoonlijke aanpak”, legt Charlotte Luyten uit.

Houthandel Luyten viert binnen afzienbare tijd zijn 100-jarig bestaan. Het familiebedrijf is opgestart in 1918 en heeft in al die jaren een eigen stempel gedrukt op de streek. Ze hebben recent een nieuwe bedrijfshal gebouwd met aanpalend een ruime parking voor de bezoekers van de toonzaal, het machinepark werd uitgebreid en Houthandel Luyten denkt eraan om op de eigen terreinen nog aan uitbreiding van de bedrijfsruimten te doen.
Ook het sociale engagement van de firma is opmerkelijk. Houthandel Luyten zet zich in voor H.E.L.P., een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor reconstructiechirurgie in ontwikkelingslanden.

Noot: Dit artikel is een rechtzetting van een eerder artikel deze maand op Made in Kempen over het familiebedrijf Houthandel Luyten te Morkhoven, waarbij resultaten uit de jaarrekeningen van een naamgenoot onbedoeld toegeschreven werden aan Houthandel Luyten. Nadat we hiervan op de hoogte werden gebracht is het artikel van de website verwijderd en hebben we bovenstaand artikel opgesteld op basis van juiste informatie. De redactie van Made in Kempen verontschuldigt zich hiervoor bij Houthandel Luyten en bij haar lezers. Voor elk artikel doen we het nodige opzoekwerk en spreken we ook met betrokkenen, we zullen dat in de toekomst met nog meer aandacht doen.