Theo Roussis. Foto: KBC

De familie Roussis-Van Gorp, eigenaar van Ravago uit Arendonk, heeft het Amerikaanse chemiebedrijf Bamberger Polymers overgenomen. Dat schrijft vandaag De Tijd. De Amerikaanse trader in kunstharsen realiseert een omzet van 605 miljoen euro.

Het echtpaar Theo Roussis en Gunhilde Van Gorp, dochter van Ravago-stichter Raf Van Gorp, behoort tot de rijkste Belgen. Ze zijn onder meer privé-aandeelhouder in bankverzekeraar KBC. Roussis is er ook bestuurder.

Ravago is bij het grote publiek bekend voor zijn fashion & home winkel aan de Moerenstraat in Arendonk, maar de verkopen die daar worden gerealiseerd zijn peanuts met de omzet in de wereldwijde productie en handel in plastic grondstoffen. De Ravago-groep noteerde in 2016 een nettowinst van 151 miljoen.

Bamberger Polymers is een sectorgenoot en gespecialiseerd in kunststofharsen. Die worden als half afgewerkte producten aangewend voor de productie van bijvoorbeeld speelgoed, stofzuigslangen en drankrietjes. De onderneming is klant bij grote chemieconcerns wereldwijd.

Nog volgens De Tijd deed de familie Roussis-Van Gorp de overname buiten Ravago om via haar familieholding Plastiche.