Familie Laurijssen-Stessens runt modern landbouwbedrijf

A_Guy_LaurijssenNadat Guy Laurijssen in 2000 het landbouwbedrijf van zijn ouders aan de Watering in Arendonk overnam, heeft hij het laten evolueren naar een modern landbouwbedrijf met 80 melkkoeien en 1 200 vleeskalveren. Er werd fors geïnvesteerd in een nieuwe stal en nieuwe technieken. “De vleeskalveren krijgen tegenwoordig een ‘warme milkshake’ van melk en water via een automatisch systeem”, vertelt Guy Laurijssen trots. “Het water dat hiervoor nodig is, wordt opgewarmd met behulp van een zonneboiler. Ook wordt eigen energie geproduceerd met zonnepanelen.”

Sinds 2002 runt Guy Laurijssen samen met zijn vrouw Wendy Stessens samen het familiale landbouwbedrijf. Komende zondag gunnen ze het publiek een blik achter de schermen. Dan vindt in heel Vlaanderen de 31ste Dag van de Landbouw plaats, een organisatie van de Boerenbond en de Landelijke Gilden.

Tijdens de Dag van de Landbouw maak je kennis met de dieren en werkzaamheden. Guy en Wendy vertellen ook meer over het bedrijf. “Voor de kinderen wordt er een strotoren opgebouwd, waarop ze naar hartenlust kunnen klimmen en ravotten.” Om 15 uur is er een rondleiding op kindermaat in samenwerking met de vzw Plattelandsklassen.

Verwant en interessant: