10 Kempische faillissementen

Ondernemerschap kent heel wat facetten en is naast durven en doen ook vallen en weer opstaan. Jammer genoeg hebben bedrijfsleiders niet altijd alles in de hand en gebeurt soms het onvermijdelijke: een bedrijf gaat in faling. Elke week op woensdag brengen we een overzicht van de faillissementen in de Kempen.

De rechtbank van koophandel in Turnhout sprak het faillissement uit van het grafisch bedrijf Digipack, Hertenstraat 56 in Turnhout. De zaakvoerder legde de boeken zelf neer. Zeven arbeiders en twee bedienden verliezen hun job. Meester Antje Van Overstraeten en meester Gert Hermans zijn de curatoren.

In Ramsel legden bouwonderneming The Outdoor Company en Rainmaster Tuin- en Waterconcepten de boeken neer. In beide bedrijven waren in totaal nog vier arbeiders en een bediende aan de slag. Meester Jacques Arnauts-Smeets en meester Gunther Peeters treden op als curatoren.

Het adviesbureau Aficon, Patersstraat 21 in Turnhout, ging op vraag van schuldeisers failliet. Meester Tom Van Even treedt op als curator.

De rechtbank sprak het faillissement uit van het transportbedrijf Logistic Bulk European Rail Transports, Diksmuidestraat 64 in Turnhout. Schuldeisers brachten een dagvaarding uit. Meester Tom Van Even is de curator.

De buitenlandse vennootschap Satintel Ltd., Amsterdamstraat 54 in Meer (Hoogstraten), is failliet verklaard op vraag van schuldeisers. Meester Wim Roefs en meester Wim Nysmans zijn de curatoren.

IT-consulent Spim, Parklaan 42 in Turnhout, vroeg zelf het faillissement aan. De rechtbank stelde meesters Wim Roefs en Wim Nysmans als curatoren aan.

De eetgelegenheid Beckers Transport Solutions, Welvaartstraat 22 in Herentals, ging failliet na een dagvaarding door schuldeisers. Meester Kristof Benijts is de curator.

Het zonnepanelenbedrijf Aquasolar, Winkelom 83 bus 1 in Geel ging failliet. Er was nog een bediende werkzaam. Meester Tom Vandecruys is als curator aangesteld.

Edha Car Sales Ltd, Diamantstraat 8 bus 286 in Herentals, is failliet verklaard op vraag van schuldeisers. Meester Kristof Benijts is als curator aangesteld.