Op de site van de failliete houthandel Vanderhoydonck aan de Zuiderring in Mol heeft houthandel Mezo-Hout een nieuw magazijn en schrijnwerkerij geopend. Voor de Limburgse houtspecialist is het zijn eerste vestiging buiten de eigen provinciegrenzen. “Voor ons was dit een goede locatie om in de Antwerpse Kempen voet aan de grond te krijgen”, klinkt het bij het bedrijf.

Het faillissement van Vanderhoydonck dateert van eind 2013. Het betekende het einde van een houthandel die op dat moment meer dan 100 jaar bestond. Bij de faling verloren 11 mensen hun job. Ooit werkten bij de houthandel meer dan 30 mensen.

Schrijnwerkerij ingericht
Mezo-Hout ging in 1990 in Bree van start en opende nadien vestigingen in Overpelt en Sint-Truiden. Vorig jaar al werden de Limburgers eigendom van de site in Mol en richtte daar ook een schrijnwerkerij in, die recent volledig werd afgewerkt. Zaterdag vindt de officiële opening plaats voor de professionele klanten uit de bouwsector. Zondag 11 maart is het grote publiek welkom voor een rondleiding in het magazijn en de schrijnwerkerij.

Het bedrijf verzaagt en verwerkt alle houtproducten in de eigen ateliers en richt zich naar zowel particuliere als professionele klanten. Het is hoofdverdeler voor heel wat A-merken zoals Quick-step, Terhürne, Rockwool, Knauf en Formica-Unilin

Op de site in Mol werken momenteel 7 mensen.