Woensdagmorgen 13 september gaat brasserie Het Forum op de markt in Geel opnieuw open. De nieuwe uitbater is Johan Mannaerts, een ingenieur uit de consultancywereld. De bekende horecazaak sloot in mei jl. de deuren na een faillissement.

Aanvankelijk zou Tom Haesevoets, uitbater van het naastgelegen El Mundo, de zaak overnemen, maar dat ging uiteindelijk niet door. “Het bleek net te veel van het goede”, zegt hij. “Ik wil elke dag meedraaien in de zaak die ik run en dat zou niet lukken als ik ook Het Forum erbij zou nemen.”

In de plaats zet nu een oude jeugdvriend van Haesevoets, Johan Mannaerts, zijn eerste stappen in de horeca. Die was tot nu toe als ingenieur actief in de industriële sector en had een consultancybedrijf waarmee hij grote projecten uit de grond stampte. Echte horeca-ervaring heeft hij dus niet, managementervaring des te meer en die wil hij vooral inzetten.

Zelf de handen uit de mouwen
In elk geval maakt de nieuwe uitbater er een punt van om zelf veelvuldig in de zaak aanwezig te zijn, volgens hem de sleutel tot succes. “Ik geloof er steevast in dat een actieve medewerking op de vloer een verschil kan maken. Dat zal ik dus gaan doen. Daarnaast wil ik onze 10 personeelsleden optimaal begeleiden bij hun werk. En uiteraard ben ik heel blij met de goede horecaraad van mijn kameraad Tom.”

Mannaerts heeft alvast mogen proeven van de onvoorspelbaarheid van het ondernemen. Aanvankelijk plande hij een doorstart met Het Forum, maar al snel bleek dat de keuken volledig moest worden gerenoveerd, inclusief nieuwe muren, water- en gasleidingen, elektriciteit en de opbouw van nieuwe muren.