Failliete dancing Reflex gaat weer open

reflexDe failliete discotheek Reflex in Westerlo gaat volgende maand weer open, dan onder de naam Club Reflex. De nieuwe eigenaar blijft zelf op de achtergrond maar heeft Bart Bogaerts als algemeen manager en Lesley Colin als creatief manager gevraagd om de heropening voor te bereiden. “Er is zeker ruimte voor een goede discotheek in de Kempen”, zegt Bogaerts.

Midden december vorig jaar verklaarde de handelsrechter in Turnhout Dancing Reflex failliet nadat zaakvoerder Luc Verbeek een maand eerder de sluiting had aangekondigd. “Reflex was al 29 jaar een bekende naam en die mocht niet verdwijnen. Dat is de reden waarom we een bod hebben uitgebracht”, legt Bart Bogaerts uit.

Ervaring in horeca
Zowel het management als de nieuwe eigenaar zeggen over een ruime horeca-ervaring te beschikken en willen de discotheek weer de glans van weleer geven. “Een goeie service, een toffe sfeer, veel ambiance. Club Reflex moet weer een aanlokkelijke locatie worden. We willen af en toe bekende DJ’s naar Westerlo halen en hebben daarvoor de juiste connecties. Ook de top-100 van de commerciële dancemuziek moet er weer te horen zijn.”

Over een precieze openingsavond spreekt de algemeen manager zich niet uit. “Ergens in maart. We willen er nog eens met de borstel door en zijn in contact met mensen die dat mee kunnen doen.” Grote verbouwingswerken plant de nieuwe eigenaar niet.

Intussen loopt ook de aanwerving van de medewerkers. “De vacatures staan open voor oud en nieuw personeel, mensen met en zonder ervaring. Iedereen kan zich aanmelden.” Zeker in de beginfase zal Club Reflex enkel op vrijdag en zaterdag open zijn.