Failliet Circus Malter mag weer de baan op

malterBij curator Kristof Benijts in Herentals is dinsdag de overname ondertekend van het failliete Circus Malter. De familie Gebruers vond een bevriende circusliefhebber bereid om geld op tafel te leggen om zo de activiteiten verder te kunnen zetten. In november vorig jaar verklaarde de Turnhoutse rechter het circus failliet. Het bedrijf had hoge overheidsschulden zoals vennootschapsbelastingen en betalingen aan de RSZ.

Patrick Gebruers van Circus Malter: “We hadden het al langer moeilijk, onder meer door de gestegen vergoedingen voor standplaatsen en het verbieden van acts met wilde dieren. Een faling en het verdwijnen van ons circus was voor ons onverteerbaar. We zijn blij dat we verder kunnen doen. Geld bij banken lenen voor een circus is geen optie. Daarom zijn we verheugd dat we een bevriende liefhebber ons mee heeft geholpen.”

Nieuwe tournee
Opnieuw beginnen zal geleidelijk gebeuren. “Veel gemeenten waar we normaal in het voorjaar passeren, hebben intussen andere engagementen. We gaan met een goed programma een goede tournee samenstellen. We willen met de gemeenten aan tafel zitten en goede afspraken maken. Een aantal gemeenten heeft me al laten weten dat we welkom zijn. Dat geeft ons steun om er weer helemaal voor te gaan.”

De overeenkomst bij de curator moet nog worden bekrachtigd door de handelsrechtbank, maar dat lijkt in deze een formaliteit.