factuurvervalsers retieDe factuurvervalsers die eerder in de regio van Ravels en Weelde actief waren, hebben nu ook toegeslagen in Retie. Facturen die in de postbus aan de bedrijvenzone Kelderbeemd werden gestoken, werden opengemaakt en het rekeningnummer veranderd. De firma Slegers Hout/R&D Timber uit de Veldenstraat kon nog net op tijd zijn klanten verwittigen.

“We hebben de facturen half januari op de bus gedaan”, doet Ria Mariën van het bedrijf het verhaal. “Vorige week kregen we een telefoontje van een klant die met vakantie was geweest met de vraag of we een ander rekeningnummer hadden. Zo is het bedrog aan het licht gekomen. We hebben dan meteen de klanten met openstaande facturen gecontacteerd en toen bleek dat de facturen met grote bedragen waren vervalst. Die met kleine bedragen hadden ze ongemoeid gelaten. We hebben veel geluk gehad. Niemand van de grote bedragen had al betaald op het valse rekeningnummer.”

Waarschuwing
Het bedrijf deed aangifte bij de politie en die gaf als raad om briefomslagen met facturen voorlopig binnen te brengen op het postkantoor. Het gemeentebestuur stuurde vandaag een mail rond naar alle bedrijven in Retie met een waarschuwing en de vraag om voorzichtig te zijn.