Fabrieksmuur Umicore ter beschikking van kunstenaars

kunstmuur umicoreIn de zomer van 2013 zal de fabrieksmuur van Umicore in de Kerkstraat in Olen beschilderd worden door lokale kunstenaars. Die komen uit Olen en omliggende gemeenten, maar ook basisschool Toermalijn en de bijhorende kinderopvang vaardigen kunstenaars af. Ook de medewerkers van Umicore zelf zijn welkom om hun kunstwerk op de muur te zetten.

Iedereen die zin heeft om iets op deze muur te schilderen, mag zich in dit geval kunstenaar noemen.” We vragen de geïnteresseerde deelnemers wel om een ontwerp in te dienen. Hun schilderwerk moet geïnspireerd zijn op 100 jaar Sint-Jozef-Olen of de fabriek. Daarnaast slaan we de brug naar het 25-jarig bestaan van de Olense Kartoenale en nodigen we naast de lokale kunstenaars ook de Belgische cartoonisten uit”, verduidelijkt Olens schepen voor Cultuur Riet Smits. Inschrijven kan bij de dienst vrije tijd van de gemeente Olen (tel: 014/27.94.22 of vrije.tijd@olen.be).

Dit project kadert voor Umicore ondermeer in het feit dat zij openheid hoog in het vaandel dragen. ”De muren rond de fabriek zijn op één na helemaal afgebroken. Vanuit de Watertorenstraat kan je zo de fabriek zien liggen. Enkel in de Kerkstraat is de fabrieksmuur blijven staan. Door deze muur te laten beschilderen wil Umicore ook dit stukje van de site helemaal opfleuren”, vertelt Raf Hendrickx, communicatie en HR manager van Umicore Olen.