Geen titel van Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar voor Fabienne Verbeek, afgevaardigd bestuurder van GNA uit Herentals. De Womed Award 2017 gaat naar het duo Adinda De Raedt en Froy Deryckere van Froy & Dind, een Antwerpse groot- en kleinhandel in ecologische baby-, kinder- en dameskleding. Koningin Mathilde overhandigde hen vanavond de trofee.

Fabienne Verbeek was 1 van de 3 genomineerden voor de award. Ze ging voor winst, maar liet eerder ook al verstaan dat ze al zeer vereerd was met de nominatie. Deelnemen deed ze vooral om haar bedrijf meer bekendheid te geven om op die manier meer technisch geschoolde medewerkers, een knelpuntberoep, te kunnen aantrekken om verder te groeien. Op het podium van de recente Made in Kempen Live in Herentals bracht ze haar aangrijpende levens- en ondernemersverhaal. “Niet omkijken en er blijven voor gaan ondanks tegenslagen”, was haar boodschap aan het publiek.

Troostprijs
In de categorie Belofte was er ook een Kempense kanshebster, de uit Westerlo afkomstige Lieke Biesemans van Stories by Mabel. Ook zij moest zich tevreden stellen met een troostprijs, want de winnares hier was Eef Coolen van duurzaam groenbedrijf Bolster uit Hasselt.

Tot slot reikte koningin Mathilde ook nog de Zuid-prijs uit aan Gloria Isabel Ambrosio uit El Salvador, die een kleine onderneming in natuurlijke shampoos, zepen en reinigingsproducten runt.

De Womed Award is een initiatief van Unizo en Markant vzw, met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.