Expert bio-energie vestigt zich in Technologiehuis

Caprea Systainable SolutionsHet Technologiehuis in Mol, uitgebaat door de vzw Innotek, heeft er een nieuwe bewoner bij. Luk Pelkmans is zaakvoerder van Caprea Systainable Solutions, een recent opgericht bedrijfje waarmee hij consultancy levert op het vlak van bio- en hernieuwbare energie. Zijn hoofdbezigheid is de technische coördinatie binnen het samenwerkingsplatform IEA Bioenergy, dat is opgericht door het Internationaal Energie Agentschap.

Op dit moment nemen 23 landen deel aan IEA Bioenergy, waarvan ongeveer de helft uit Europa en de rest verspreid over heel de wereld. Binnen het platform brengen experten uit de betrokken landen informatie samen rond verschillende thema’s, gaande van technische aspecten rond onder meer verbranding of vergassing van biomassa, productie van biogas of biobrandstof, tot de impact van bio-energie op het gebied van klimaat of duurzaamheid. “Als technisch coördinator bestaat mijn taak erin om het overzicht te bewaren wat er binnen het netwerk rond al deze thema’s gebeurt, samenwerking tussen de verschillende thema’s te stimuleren en ervoor te zorgen dat de resultaten publiekelijk verspreid worden”, zegt Luk Pelkmans.

Flexibele werkplek
Om deze functie te kunnen uitoefenen, koos Luc Pelkmans voor een kantoorruimte in het Technologiehuis in Mol. “Wegens plaatsgebrek thuis was ik op zoek naar een aangename, flexibele werkplek in de buurt. Aangezien ikzelf in Mol woon, is het Technologiehuis voor mij ideaal gelegen. Daarnaast spreekt ook het innovatieve, duurzame karakter van Innotek me aan, wat perfect aansluit bij de waarden van Caprea Sustainable Solutions.”